Lie & Lòpez

20190324-TeatroProspero-0338.jpg

Vibeke Lie

Vibeke Lie har hele sitt yrkesaktive liv jobbet i det frie scenekunstfeltet, nasjonalt og internasjonalt. Skuespillerutdannelse fra "School of stage art" (DK) Engasjert og ansatt som skuespiller hos Grenland Friteater i perioden 2000-2011. I tillegg har hun bred erfaring i prosjektledelse innen kunst- og kulturfeltet og er nå ansatt som kunstnerisk leder i Sykehusklovnene med ansvar for opplæring, fagutvikling og kvalitetssikring. I tillegg driver hun sammen med regissør José Mariá López Teater Prospero.

20190324-TeatroProspero-0351.jpg

José Maria López

Regissør, skuespiller og pedagog-utdannet ved ulike skoler i Argentina og Frankrike fra 1979 til 1989. Jobbet med mestere som Etienne Decroux, Marcel Marceau, Ariane Mnouchkine, Philippe Gaulier y Mas Soegang. Har reist flere ganger til Bali og studert blandt annet med maskemaker og mester Ida Bagus Oka.

Har holdt kurs og hatt regi innen opera og teater i flere land i Europa og Amerika. 

Etablerer av “Kumis Teatro” i 1989, Buenos Aires, Argentina.

Regissør, pedagog, dukkemaker i Teater Prospero

Teater Prospero er en kunstnerduo bestående av Vibeke Lie og Josè Marià Lòpez etablert i 2010.

Teater Prospero utvikler prosjekter i samarbeid med andre kunstnere og institusjoner og beveger seg i ytterkantene av den tradisjonelle scenerommet. De siste årene har vi dykket ned i klovnuniverset og produsert forestillinger med både fagfolk og amatører.

Vi har tatt våre forestillinger til ukonvensjonelle rom, og vi har søkt å utdype teatrets sosiale funksjon som et verktøy for kommunikasjon og sosial inkludering. 

er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. Det er lett.

Robert Pierre fra forestillingen ”Olimpia ó la pasion de existir”